Efteruddannelse i vinterperioden?

Vidste du at dine medarbejdere er berettiget til efteruddannelse? Langt de fleste medarbejdere vil gerne efteruddannes og dygtiggøre sig inden for deres fag. Samtidig med at dine medarbejdere bliver dygtigere og gladere, får du også tilskud fra en kompetencefond. Udover det sparer du sandsynligvis rekrutteringsomkostningerne til ansættelse af nye medarbejdere. 
Alt i alt en rigtig god løsning i et markede hvor dygtige medarbejdere ikke hænger på træerne, så er det en god idé at investere i dem man har. 

Gravermedhjælpere skal på kursus i vintermånederne, hvor der ikke er nok at lave på kirkegårdene.

Når december nærmer sig, er det småt med arbejde på landets kirkegårde. Når først gravstederne er pyntet med gran, og buske, græs og blomster gået i vinterhi, så er der ikke arbejde til mere end en mand på de små kirkegårde. Derfor bliver medhjælperne normalt fyret for at blive genansat til foråret. En ordning der har fungeret i mange år. Problemet er bare, at med rift om arbejdskraften og nye stramme regler for ledige, så er det svært for menighedsrådene at få medarbejderne til at vende tilbage til april. De risikerer nemlig allerede at være i et andet job. I Jammerbugt Provsti har man forsøgt at finde en løsning på det problem. Derfor er en række gravermedhjælpere blevet tilbudt at slippe for fyresedlen denne vinter. Til gengæld skal de på skolebænken i 14 uger, hvor de skal undervises i både gartnerfag og almene fag. Idéen er at fastholde medarbejderne, så de slipper for søge fire stilliner om ugen og eventuelt at skifte job. Samtidig slipper menighedsrådene for at ansatte og oplære nye medarbejdere hvert forår. Ret til efteruddannelse Der er knap 15 medhjælpere, der har meldt sig til kurset, der er lavet i samarbejde med Sandmoseskolen. 
vinter kontak konsulent

Se relevante kurser