FVU matematik - grundlæggende matematik

Om FVU matematik

Målet med undervisningen er at:

• Forbedre din talforståelse
• Styrke dine regne-og matematik færdigheder

Du vil blive undervist i grundlæggende matematiske begreber, og du arbejder med tal og temaer, du kender fra din hverdag. fx fra aviser, din lønseddel, fjernsyn, bolig og indkøb.

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.

Kursusinformation

Undervisningens indhold

FVU Matematik består af to forskellige trin, hvor det sidste trin svarer til 9. klasses niveau. Du vil blive undervist på det niveau, der passer til dig – og undervisningen vil være tilrettelagt, så alle kan følge med.  


På trin 1 øver du dig i at lægge sammen, trække fra, gange og dele - både i hovedet og ved hjælp af papir og blyant.  Du lærer at bruge mål og vægt, brøker og procenter, længde og højde, bredde og omkreds. 

På trin 2 får du styr på fx areal, rummål og figurer som trekant, firkant og cirkel. Du lærer at forstå statistik og udarbejde data ved hjælp af statistiske metoder.


Begge trin afsluttes med en trinpøve, som vurderes med bestået eller ikke bestået.
Hvis du ikke består prøven, kan der gives tilladelse til at få undervisning på samme trin igen efter gældende regler.Adgangskrav

For at blive optaget på FVU Matematik, skal du gennemgå en test i matematik og en personlig samtale, hvor du og vejlederen vurdere, om FVU matematik er det rette tilbud til dig.Tilrettelæggelse

Trin 1 har et omfang på mindst 30 timer og højest 60 timers undervisning.

Trin 2 har et omfang på mindst 45 timer og højest 60 timers undervisning.


Forløb med OBU kan planlægges fleksibelt og på flere måder. VUC’erne har faste, planlagte hold, men opretter også hold løbende, når der er tilstrækkelig tilslutning.

Et hold kan bestå af enkelt-individer, eller der kan formes hele hold med ansatte fra en virksomhed. Forløbet kan afvikles som et intensivt forløb eller over længere tid med fx én ugentlig undervisningsgang.Økonomi

Det er gratis at deltage i FVU Matematik, når du er i målgruppen.

Der mulighed for løntabsgodtgørelse i form af SVU, hvis du er i job.felicia_buiten_erf_Qs_Zkak27Jk_unsplash

Tilmelding

VUC Holstebro-Lemvig-Struer: ring til os på 9627 5800 eller book en tid på www.holstebro-vuc.dk/book

Herning HF & VUC: book en tid på  www.herninghfogvuc.dk/tidsbestilling/

Skive-Viborg HF&VUC: book en tid på www.vucskive-viborg.dk/vejledning/book-tid-hos-en-studievejleder/

Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern: www.ucrs.dk/efteruddannelse/vuc/fvu/

Vores underviser siger
Jane Thiel Nielsen
Jeg elsker at gøre matematik nærværende og relevant - især for dem, der har kæmpet med det tidligere. Vi sørger altid for, at man bliver udfordret, der hvor man er.

Det er fedt, at nogle kursister møder man fast på sine hold hver uge, andre har man i et kort intenst forløb, og andre igen møder man nærmest først ansigt til ansigt til eksamen, fordi de har læst faget online som netundervisning.
Martin Larsen
Matematik sparker røv!
Men matematik er også virkelig svært. Storm P formulerer det således; "Livet er svært, men matematik er sværere".

Det er noget af det, jeg synes, er spændende ved matematik - at det er udfordrende, og at man kan angribe det på så mange forskellige måder.
Det er også derfor, jeg altid sørger for at forklare stoffet på flere forskellige måder. Så alle kommer med. Så gør vi matematik - og måske også livet - lettere.