Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at planlægge og udvikle retter under hensyntagen til fødevarer, der kan forårsage allergiske reaktioner; fx ved at udvikle lister over ingredienser og allergener i retter.
Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte gastronomer der ønsker eller arbejder med information og vejledning om fødevareallergier i madfremstilling.
Beskrivelse:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At forklare hvilke fødevarer der kan erstatte allergifremkaldende fødevarer, så retten beholder sin kulinariske værdi.
At forklare om allergener i maden efter gældende lovgivning samt vejlede om dette.
At redegøre for symptomer på allergiske reaktioner.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At genkende symptomer på allergiske reaktioner og handle hensigtsmæssigt.
At planlægge og udvikle retter under hensyntagen til fødevarer, der kan forårsage allergiske reaktioner.
At udvikle lister om anvendte ingredienser og allergener i enkelte retter og produkter til gæster og egenkontrol.