Elteknik og fejlfinding for orgelbyggere

Kort fortalt

Deltagerne har kendskab til de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekaniske installationer.Deltagerne kan fejlfinde ved de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekaniske installationer.

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
47781 - Elteknik og fejlfinding for orgelbyggere

Målgruppe: Personer, der opfylder AMU-lovens bestemmelser om målgrupper, har adgang til uddannelsen. Uddannelsen retter sig primært mod personer, som arbejder med orgelbyggeri eller gerne vil erhverve kvalifikationer indenfor området.

Beskrivelse: Deltagerne har kendskab til grundlæggende principer og målemetoder gældende elektricitet og elektromagnetisme vedrørende de faste installationer i orgle, herunder: relation mellem strøm, spændingsfald, modstand og effekt; begreber jævn- og vekselstrøm.
Deltagerne har kendskab til brug af elektrisk multimeter til at aflæse modstand, spændingsfald og strømstyrke i et kredsløb, som er nødvendige i forbindelse med arbejde med orgler.
Deltagerne har kendskab til beregning af leder tykkelse og sikringsværdi til installationer i orgler.
Deltagerne har kendskab til brug af relæer til styring af kredsløb i orgler.
Deltagerne har kendskab til ensretning af jævnstrøm samt gnisteslukning ved brug af dioder i orgler.
Deltagerne kan med baggrund i sikkerhedsdatablade, betjeningsvejledninger og AT – meddelelser søge informationer om sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med udførelse af montering og fejlfinding af elektriske/elektroniske/elektromagnetiske installationer i orgler.
Deltagerne har kendskab til relevante elektriske/elektroniske/elektromagnetiske komponenter og fejlfinding ved disse, herunder: funktion, brug og styring af elektromagneter almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget; og funktion, brug og styring af tre-faset motorer almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget
Deltagerne har kendskab til almindelig forekommende styresystem benyttet i orgler og fejlfinding ved disse, herunder: til forskellige former for setzer systemer til styring af orgel registrering; til forskellige former for magnet/motor styresystemer og; til sammenkoblingsmuligheder mellem setzer systemer og magnet/motor styring
Deltagerne har kendskab til forskellige former for elektrisk/ elektronisk/ elektromagnetisk/ elektromekanisk traktur samt pedal/manual koblinger.
Deltagerne har kendskab til fejlfinding ved de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekanisk installationer.

Fagnummer: 47781 Elteknik og fejlfinding for orgelbyggere Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 384,00 Uden for målgruppe: DKK 2.193,05