Godstransport med lastbil

Kort fortalt

Deltageren kan føre køretøjet rationelt med hovedvægt på sikkerhed, anvende reglerne og har kendskab til sundhed, færdsels- og miljøsikkerhed, service og logistik mv. jf. Færdselsstyrelsens gældende bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. Efter uddannelsen har deltageren erhvervet kørekort kategori C jf. gældende myndighedskrav beskrevet i Færdselsstyrelsens bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stor lastbil.

Kursusinformation

IMG_8149_eb

Professionel lastilchaufføruddannelse incl. stort kørekort

En grundlæggende kvalifikationsuddannelse med dygtige undervisere

Vælger du, at tage kurset "Godstransport med lastbil" vil du, når kurset afsluttes, få en professionel lastbilchaufføruddannelse, inkl. stort kørekort, som lever op til de gældende krav i transportbranchen både personligt, kompetencemæssigt og lovgivningsmæssigt.

Vi står klar med et hold af dygtige og engagerede undervisere, som vil tage dig igennem den praktiske undervisning og som vil forberede dig på den endelige teoriprøve. Derudover vil kurset indeholde læringsmål om energirigtig kørsel og generelt om fremtidens transport. Vi har desuden en imponerende vognpark, som du vil få lov til at øve dig ude på.

Ved at tage et kørekort til lastbil tager du en jobrettet-uddannelse, og du vil derfor opleve et hav af gode jobmuligheder. Med et job som lastbilchauffør får du en alsidig hverdag, og du vil opleve de mange fordele i netop dette arbejde. Selvom det oftest er et selvstændigt job, vil du også blive en del af et fællesskab. Selvom du parkere lastbilen, så tager du stadig stemningen og kulturen med dig.

Efter du har gennemført kurset, har du opnået kørekort til kategorien C (stort kørekort), og er klar til jobbet som lastbilchauffør.

Vi glæder os til at give dig et lastbilkørekort i hånden!

Hvordan får jeg lastbilkørekort?

For at få lov til at tage kørekort til lastbil skal du have kørekort til almindelig bil (kategori B). Desuden vil der være forskellige krav afhængigt af hvilket lastbilkørekort, du vil have. Lille lastbil (kategori C1) kræver, at du er fyldt 18 år. For at få lastbilkørekort til stor lastbil (kategori C), skal du være fyldt 21 år. Der findes dog særlige undtagelser og regler for mekanikere, værnepligtige eller lign., der gerne må være yngre end 21 for at få kørekort til stor lastbil.

Hvad er forskellen på stor og lille lastbilkørekort?

Når du tager kørekort til lastbil til stor lastbil må du køre en lastbil, der kan rumme op til 8 personer samt have en totalt vægt på over 3.500 kg. Tager du i stedet et lille lastbilkørekort må du køre personbiler, der kan rumme 8 personer foruden føreren. Derudover må lastbilen have en totalvægt på over 3.500 kg men ikke over 7.500.

Fremtidsmuligheder med lastbilkørekort

Med et lastbilkørekort får du åbnet mange døre og dermed mange muligheder for fremtiden. Der er gode indtjeningsmuligheder, da der også er mange jobmuligheder. Udover at blive selvstændig vognmand vil med kørekort til lastbil også have mulighed for at f.eks. blive renovationschauffør, godschauffør eller entreprenørchauffør. Når du har kørekort til lastbil og kurset er afsluttet, er du klar til landevejen og teste lastbilens hestekræfter af. Læs mere om jobmuligheder her som nyuddannet lastbilchauffør.

Vi hjælper og rådgiver dig gerne med jobsøgningen, og rådgiver dig gerne med jobsøgningen. Deltagelse i vurdering af basale færdigheder er frivillig.

Kurset bliver ofte omtalt forskelligt: Godstransport med lastbil, Lastbilchauffør, Last, Lastbil, Gods, Godskørekort, Godstransport, Erhvervskørekort, Stort Kørekort, EU-kvalifikation, Lastbilkørekort, lastbilchaufføruddannelse, Godschauffør, Langturschauffør, Chauffør, Godskørsel, Erhvervskørsel eller Lastbilkortet.

Hvad koster det at få et lastbilkørekort?

Afhængig af om du er ledig eller i arbejde, vil prisen for et lastbilkørekort være forskelligt.

Er du ledig vil vores kursus for lastbilkørekort være gratis.

Personer som er i AMU-målgruppen, hvilket betyder du ikke har en videregående uddannelse, vil det koste 3.840kr.

Personer udenfor AMU-målgruppen vil prisen være 34.142,50.

En længere videregående uddannelse er uddannelser over kategori 4. 

Der er et obligatorisk pristillæg til lægeerklæring og prøvegebyr.

Hvor lang tid tager det at få et lastbilkørekort?

Det vil tage 30 dage at få dit lastbilkørekort.


Om UCH

UCH er et uddannelsescenter placeret i Holstebro. Vi huser både to gymnasier og 20 erhvervsuddannelser og et kursuscenter. Vi har flere placeringer i Holstebro, men kurser der relaterer sig til Transporterhvervene foregår på Bastrupgårdvej 5.

Vi vil tilbyde en grundlæggende kvalifikationsuddannelse og en jobrettet uddannelse, hvor du afslutningsvis tager lastbilkørekort og er klar til arbejdsmarkedet som lastbilchauffør.

Hos os foregår undervisningen varieret mellem teori og praksis. Vi sørger for, at som kommende lastbilchauffør vil være klædt på og forberedt til din teoriprøve. Du skal igennem en række kørelektioner op til din køreprøve for at tage et lastbilkørekort. Når du har bestået køreprøven vil en række af gode jobmuligheder stå klar til dig.

Omgangstonen blandt os er uformel, hvor vi sørger for et godt sammenhold med plads til humor og gode oplevelser.
Hos UCH tager vi transport til næste niveau ved at lære vores kursister om fremtidens transport og energirigtig kørsel. Som lastbilchauffør vil du blive en del af fremtidens transportbranche!

Hold

05-08-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
19-08-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
02-09-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
16-09-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
30-09-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
21-10-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
04-11-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
18-11-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
02-12-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
16-12-2024
Godstransport med lastbil
UCH, Bastrupgårdvej 5, Holstebro
30 dage Daghold Garantikursus
3 hold er skjult, klik her for at vise alle
Info om fag
47854 - Godstransport med lastbil

Målgruppe: Personer, der ønsker beskæftigelse som chauffører inden for godstransport med lastbil. Jf. Færdselsstyrelsens regler, skal deltageren være fyldt 21 år, senest ved uddannelsens afslutning.

Beskrivelse: Deltageren kan:
• Føre og betjene køretøjet på en rationel og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde med hovedvægt på sikkerhed.
• Vurdere egen og andre trafikanters adfærd og på denne baggrund udfører sikker og forsvarlig kørsel.
• Udføre lastsikring efter gældende regler samt medvirke til et sikkert og sundt arbejdsmiljø.
• Udfører førstehjælp i henhold til Førstehjælp ved hjertestop og Færdselsrelateret førstehjælp for bil/MC/traktor, jf. Dansk Førstehjælpsråds uddannelsesplaner.

Deltageren har kendskab til:
• Principperne i at udføre sikker, defensiv og miljørigtig transport, med forskellige godstyper.
• Sundhed, færdselssikkerhed og miljøsikkerhed, service og logistik.
• Færdselsregler, herunder regler for køre- og hviletid, arbejdstid, standsning og parkering, der kan relateres til arbejdet som fører af lastbil.

Efter uddannelsen har deltageren erhvervet kørekort kategori C jf. gældende myndighedskrav beskrevet i Færdselsstyrelsens bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stor lastbil
Deltageren erhverver chaufføruddannelsesbevis jf. Færdselsstyrelsens gældende bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.

Fagnummer: 47854 Godstransport med lastbil Varighed 30 dage AMU-pris: DKK 6.240,00 Uden for målgruppe: DKK 37.381,00