Glenni fik faglig stolthed

38-årige Glenni Andersen havde arbejdet som rengøringsassistent i 14 år, da hun sidste år fik mulighed for at uddanne sig til rengøringstekniker på Skive College. Nu er hun blevet en gladere og mere selvsikker medarbejder.

En moppe er ikke bare en moppe. Der findes én type moppe til skridsikre gulve. En anden til fliser. Og en helt tredje til linoleum. Og så er der desuden én rigtig måde at bruge en mikrofiberklud på, og der er ved brug af forfugtning, så kluden har den helt rigtige mængde vand i sig.

Det er bare nogle af de ting, 38-årige Glenni Andersen lærte, da hun sidste år fik muligheden for at uddanne sig til rengøringstekniker.

Glenni Andersen havde eller arbejdet som rengøringsassistent i 14 år og troede egentlig, at hun allerede vidste, hvad der var at vide om rengøring. Men hun gjorde hun langtfra, fandt hun ud af.

Mange af os tænkte: ”Herre gud, vi har gjort rent i mange år. Hvad kan vi dog lære?” Men vi lærte at kigge på rengøring på en helt ny måde, for der ligger bare så meget viden bag alt, hvad vi gør. Og det har gjort hverdagen meget lettere, siger 3Fér Glenni Andersen.

 

Chef: Vi får glade medarbejdere

For et år siden besluttede chefen for Drift og Service i Herning Kommune, Peter Dalsgaard, at der skulle ske noget med rengøringen i kommunen. Rengøringsassistenterne skulle uddannes.

For ham var det vigtigt, at de ufaglærte assistenter fik en større viden inden for faget for blandt andet at kunne træffe flere beslutninger selv.

Vi får glade medarbejdere ud af det. Medarbejdere, som tror mere på dem selv. Medarbejdere, som er stolte af deres fag og kan være med til at gøre en forskel siger Peter Dalsgaard

Indtil videre har 48 ansatte uddannet sig til rengøringsteknikere på Skive College. Men ambitionen er, at flere skal følge.

En faglig stolthed

Glenni Andersen var sammen med 15 andre rengøringsassistenter på det første efteruddannelseshold på Skive College, hvor de på 11 uger uddannede sig til rengøringsteknikere.

På uddannelsen lærte de blandt andet, hvordan de kan beskytte kroppen og undgå unødvendige slid i skulder, knæ, håndled og nakke.

Det handler for eksempel om at benytte den rigtige højde på moppen, så man ikke har skuldrene siddende helt oppe ved ørerne, at man ikke bare skal sætte sig ned på det ene knæ og tørre af omkring toilettet, og at det ikke længere er nødvendigt at vride kluden, fordi den allerede har den rigtige mængde vand i sig.

-Vi har fundet ud af, at de ting, vi egentlig bare automatisk gik og udførte tidligere, kan gøres på en anden måde, som både er bedre for mig og for den måde, jeg gør rent på, siger Glenni Andersen.

Det er dog ikke kun fysisk, at rengøringsarbejdet har fået et løft. Vigtigst af alt er Glenni Andersen nu stolt af at være rengøringstekniker.

Det har givet mig en faglig stolthed. Nu er jeg ikke bare hende, der gør rent. Nu har jeg rent faktisk papir på, hvad jeg kan. Nu spørger folk mig: "Hvordan fjerner jeg den plet?" For jeg er jo uddannet i det.

Artikel fra Fagbladet 3f - Fotograf: Hans Christian Jacobsen

Vi hjælper dig videre
Lars Bylow Frandsen
Region Midt/Syddanmark
Uddannelsescenter Holstebro
99 12 22 74 lbf@ucholstebro.dk
Lars Hovgaard Jensen
Region Sjælland/Region Hovedstaden
ZBC
25 19 28 29 lhje@zbc.dk
Tom Levi Larsen
Region Nordjylland
AMU-Nordjylland
96 33 23 24 tll@amunordjylland.dk
Fra ufaglært til faglært
Glenni fik faglig stolthed

38-årige Glenni Andersen havde arbejdet som rengøringsassistent i 14 år, da hun...

Læs mere
Vi er da pivstolte

16 rengøringsansatte fra Herning kommune har taget en uddannelse til rengørings...

Læs mere